5 Gezondheidsvoordelen van het dragen van gouden sieraden

Wist je dat meer dan 5000 jaar geleden alchemisten in Alexandrië een vloeibaar gouden medicijn maakten waarvan zij geloofden dat het het menselijk lichaam kon helpen ziekten te bestrijden en jong te blijven?

Inderdaad, goud is niet alleen een waardevolle aanvulling op jouw juwelencollectie, het kan zelfs jouw gezondheid ten goede komen. Wil je echter je goud verkopen in Den Haag? Dan kun je terecht bij de Goudwaag.

Lees hieronder 5 gezondheidsvoordelen van het dragen van gouden sieraden.

Verbetert de bloedcirculatie

Goud staat bekend als een ‘hartvriendelijk’ metaal dat de bloedcirculatie in je lichaam verbetert en er dus voor zorgt dat elk deel van je lichaam voldoende zuurstof krijgt.
Vroeger werd zwangere vrouwen dan ook geadviseerd om een gouden ornament om hun buik te dragen om de circulatie van bloed en andere lichaamsvloeistoffen te verbeteren, zowel bij het kind als bij de moeder.

Genezing van de wond en controle van infecties

Men gelooft dat als je puur (24-karaats) goud op een geïnfecteerd of pijnlijk gebied legt, het kan helpen om de wond te genezen en de infectie onder controle te houden.

Huidverzorging

Wist je dat zelfs Cleopatra, toenmalige koningin van Egypte, elke nacht met een gouden masker zou hebben geslapen? Goud zorgt voor warme en kalmerende vibraties op de huid en helpt daardoor je lichaam om cellen te regenereren. Goud wordt gebruikt in veel huidverzorgings- en schoonheidsproducten. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van verschillende huidproblemen zoals eczeem, schimmelinfecties, huiduitslag, wonden, huidverbrandingen etc.

Regelt de lichaamstemperatuur

Het dragen van goud helpt uw lichaamstemperatuur op peil te houden en herstelt deze in geval van rillingen, opvliegers en nachtelijk zweten.

Helpt bij artritis

Wist je dat er na de Tweede Wereldoorlog een goudmijn is gebruikt voor de behandeling van reumatische artritis? Zelfs in Venetië tijdens de Renaissance zou de gastheer op een sociale bijeenkomst zijn gasten na de maaltijd met goud bedekte amandelen serveren om hen te beschermen tegen reuma en natuurlijk, om te pronken met zijn rijkdom. Als je artritis hebt, kan goud helpen de pijn in je ledematen te verminderen door de bloedcirculatie te verbeteren.

Lees ook: 3 Goede redenen om een elektrische vierwieler te kopen