Bewoners Berkshire nep-flitsers aangelegd – van Hooijdonk wilt flits-bus weg in Breda

Een neppe snelheidsflitser is opgezet op slechts een paar meter van de rand van de drukke A338 door Great Shefford, Berkshire in Engeland.

De doe-het-zelf flitspaal is gebouwd op privé-terrein en de persoon erachter wordt verondersteld een dorpsmoeder te zijn.

Gerelateerd: Tips voor ZZP’ers en Freelancers

Ze is niet naar voren gekomen, maar winkelier Ray Plowman prees haar acties als het verkeer zou racen langs waar de schoolkinderen lopen.

Hij zei: “Ik heb geen idee wie het daar heeft neergezet, maar als het het verkeer vertraagt en mensen in staat stelt om de weg veilig over te steken, dan moet dat een goede zaak zijn.

De voorzitter van de Grote Raad van de Parochie van Shefford, Steve Ackrill, was terughoudend over de identiteit van de moeder, maar zei: “Ik verwacht dat ze wat hulp zal hebben gehad”.

Niet alleen in Engeland zijn er nep-flitsers aanwezig

Kort geleden zijn er ook nep-flitsers gevonden in Breda op de zuidelijke rondweg. Hier werden eerst bosjes gezet waar de politie kon schuilen, na een tijdje werden ze weggehaald door derde. Vervolgens heeft de gemeente van Breda een bord geplaatst met een flitsbus die nep is. Veel mensen klagen hierover, vastgoed ondernemer Marcel van Hooijdonk wilt nep flitsers weg, hij heeft hiervoor een petitie aangemaakt op internet. Laten we hopen dat het weg wordt gehaald en die op de A338 in Berkshire Engeland ook.

Veel steun

De dorpelingen, die door de parochieraad worden gesteund, hebben lang voor echte verkeer kalmerende maatregelen maar tot dusver tevergeefs campagne gevoerd.

De raadslid Ackrill voegde ,,zonder twijfel er een probleem met het verzenden toe.

“De laatste keer dat de West Berkshire Council een onderzoek deed, was meer dan vijf dagen in februari 2016.

“Daaruit bleek een gemiddelde van 1.800 voertuigen per dag die daar voorbij kwamen.

“Bijna 50 procent van hen overschreed de snelheidslimiet en een derde van hen reed met een snelheid van meer dan 35 km/u.”.