De beste karper vissen tips voor beginners

Lees hier een aantal karper vissen tips voor beginners.

Altijd naar boven knippen tijdens het casten

Het knippen van de vislijn op je haspel zorgt ervoor dat je tuigage op de juiste afstand stopt wanneer je je tuigage uitwerpt. Maar vergeet niet om de clip eraf te halen voordat je de hengel neerzet, anders neemt de vis je hengel mee wanneer hij de tuigage opraapt. Wanneer je leert hoe je de lijnklem moet gebruiken, loont het soms de moeite om de lijn tweemaal om de lijnklem te wikkelen om de druk op de lijn te verlichten wanneer deze de klem raakt. Klik hier voor kant en klare karper onderlijnen.

Blijf casting oefenen

Afstandssticks en knippen helpen je om de juiste afstand te bereiken, maar het is ook belangrijk om de juiste richting te vinden. De richting is moeilijker te leren dan de afstand, maar net zo belangrijk. Oefen dus zeker je casting vaardigheden om er zeker van te zijn dat je elke keer weer terug kunt gaan naar je aasplekken. Veel van de nauwkeurigheid in richting komt van de techniek, dus zoek naar een video op YouTube om te zien hoe je goed kunt casten en oefen!

Test je tuigage voor het casten

Laat je tuigage altijd in de rand van het meer vallen, of in een emmer water voordat je het uitwerpt. Ook al is het een tuigage die je vaak vastbindt, er kan iets mis mee zijn waardoor het op de bodem van het meer kan gaan liggen. Het kan zijn dat je vist met een defecte tuigage en dat je het niet weet voor de hele sessie, waardoor je het niet meer weet.

Lees ook: Is het gebruiken van een online makelaar nadelig?

Wees geduldig

Je kunt gemakkelijk vissen in het oppervlak afschrikken door de vissen in de drijver te gieten voordat ze zich voeden met het drijvend aas. Het kan een paar uren duren voordat het langzaam introduceren van drijvend aas vergt, dus neem je tijd en krijg de vissen actief te voeden op het aas en het concurreren alvorens in je haakaas te gieten. Zorg ervoor dat wanneer je in de haakaas giet, je voorbij de voedende vissen giet en het aas terug trekt.