De vele gezondheidsvoordelen van Italiaans eten

Traditionele Italiaanse maaltijden kunnen je helpen een goede gezondheid te bereiken, omdat de kerningrediënten voor veel van de meest populaire gerechten verse groenten, olijfolie en granen bevatten die weinig calorieën bevatten, maar een hoge voedingswaarde hebben. Je kunt online een Italiaanse winkel bezoeken of naar een lokale supermarkt gaan om de benodigheden te kopen voor het maken van Italiaanse gerechten.

Waarom is een evenwichtige voeding zo belangrijk?

Onderzoek vertelt ons dat het eten van een uitgebalanceerd dieet een essentieel onderdeel is van het verbeteren van jouw algehele gezondheid, het verlagen van jouw risico op chronische ziekten en je voorziet van goede voeding.

Helpt je jouw ideale gewicht te behouden

Het verminderen van het aantal calorieën dat je binnenkrijgt, kan je helpen jouw ideale gewicht te bereiken of te behouden. Het gebruik van verse groenten zoals tomaten, bladgroen en uien zal hierbij helpen. Deze bevatten weinig calorieën en hebben een hoge voedingswaarde.

Verhoog jouw vezelinname

Italiaanse gerechten bevatten een overvloed aan vezelrijke voedingsmiddelen, waaronder groenten en granen. Vezelrijke voeding heeft onder andere als voordeel dat het je spijsvertering helpt reguleren, je bloedsuikerspiegel stabiliseert en je cholesterolgehalte verlaagt.

Gezonde hart

Wist je dat olijfolie een enkelvoudig onverzadigd vet is dat rijk is aan omega vetzuren. Deze gezonde vorm van olie zit vol met antioxidanten en wordt gebruikt in de meest authentieke Italiaanse maaltijden! Olijfolie helpt ontstekingen te verminderen, je hart te beschermen en ziektes te bestrijden.

Antioxidanten om je lichaam te helpen

Veel van de ingrediënten die in Italiaanse gerechten worden gebruikt zitten boordevol krachtige antioxidanten, zoals vitamine A, C en E. Groenten, granen en noten, fruit en olijfolie zorgen niet alleen voor de gezondheidsvoordelen, maar natuurlijk ook voor de zo belangrijke smaken.

Voor de wijnliefhebbers, je zult blij zijn te weten dat rode wijn ook antioxidanten biedt, die het lichaam beschermen tegen onstabiele moleculen die celschade kunnen veroorzaken.

Geniet van een lang en gezond leven

Het is een algemeen bekend feit dat Italianen langer leven dan veel van hun internationale buren. Dit is niet volledig toe te schrijven aan het Italiaanse dieet, maar er is een verband tussen het gebruik van verse, natuurlijke ingrediënten en de gezondste vetten, die beide geassocieerd blijken te zijn met lagere niveaus van kanker, hart-en vaatziekten, ontstekingsziekten, en nog veel meer. Een langere levensduur zou een natuurlijk voordeel kunnen zijn van het genieten van een Italiaanse maaltijd!

Lees ook: Manieren om je diamond painting kit overal naartoe te nemen.