De voordelen van maandelijks doneren

Als je net als de meeste Nederlander bent, kun je het geven associëren met een gekke gedachtewisseling in december om erachter te komen welke goede doelen je zult steunen en hoeveel je zult geven voor het einde van het jaar de deadline voor het ontvangen van de liefdadigheidsbelasting. In plaats van te wachten tot laat in het jaar wanneer je al vastzit aan het geld tijdens het vakantieseizoen, kan het tijd zijn om te overwegen om maandelijks te geven om een verschil te maken en te genieten van de gift van het geven van het hele jaar door. Maandelijks geven is een geplande financiële donatie aan de liefdadigheidsinstellingen waar u om geeft – zonder daadwerkelijk te verhogen hoeveel je normaal gesproken zou geven aan het einde van het jaar. En we denken dat je de maandelijkse donatie net zo leuk zult vinden als de liefdadigheidsinstellingen.

Ben je aan maandelijks donateur maar wil je je abonnement op War Child opzeggen? Lees eerst dit artikel en wie weet kunnen we je nog helpen van gedachte te veranderen!

Waarom liefdadigheidsinstellingen houden van maandelijks geven

Voor de meeste liefdadigheidsinstellingen, met name kleine tot middelgrote, schommelt de opbrengst van donaties vaak sterk van maand tot maand en van jaar tot jaar. Maandelijks geven biedt echter een stabiele en voorspelbare bron van financiering en stelt goede doelen ook in staat om te profiteren van andere voordelen:

Minder duur

Er is meestal een aanzienlijk kostenvoordeel voor alle, behalve de grootste, giften wanneer donoren ervoor kiezen om online te geven in plaats van te mailen of te bellen in hun donatie, omdat het handmatige administratieve werk wordt geëlimineerd. En in het geval van maandelijkse donaties is het kostenvoordeel significanter omdat het goede doel zijn marketing kan verminderen in het vertrouwen van uw voortdurende steun.

Gestroomlijnde administratie

Bij het gebruik van maandelijkse giften, profiteren liefdadigheidsinstellingen van onze snelle uitbetaling van donaties, onmiddellijke belastingontvangst en online toegang tot donatiegegevens. Het administratieve werk wordt opgenomen en geautomatiseerd, waardoor goede doelen tijd en geld besparen.

Effectievere planning

Met een meer voorspelbare cashflow zijn goede doelen in staat om zich te blijven richten op het vervullen van hun liefdadigheidsmissie door de mogelijkheid te hebben om toekomstige projecten en initiatieven te plannen zonder zich zorgen te maken of er genoeg geld binnenkomt om hun liefdadigheidsinspanningen uit te voeren.

Lees ook: Redenen waarom een scooter een top keuze is voor beginners