Dingen die je moet overwegen bij het installeren van stopcontacten

Hoewel het misschien niet zo leuk is als het kiezen van aanrechtbladen of verfkleuren, kan het plannen van de stopcontacten van je nieuwe woning meer invloed hebben op je dagelijks leven dan je je realiseert. Immers, hoe vaak ben je nog op zoek naar een plek om je lader aan te sluiten of een nieuwe verlichting te installeren? Je architect zal een elektrisch plan met je blauwdrukken bijvoegen, dus het ontwerpen van stopcontacten zal deel uitmaken van het proces. Laat het niet aan je architect over om te raden waar je stopcontacten wilt hebben. Houd rekening met deze factoren en je hebt altijd de kracht die je nodig hebt.

Slimme stopcontacten

Oude, verouderde stekkers doen het misschien wel, maar nieuwe slimme stopcontacten maken het leven zoveel makkelijker. Bekijk enkele van de nieuwe smart outlets zoals de gira schakelmateriaal om te zien of ze een upgrade zijn die je wilt maken.

  • USB-aansluitingen. Waarom zou je je überhaupt zorgen maken over USB-converters? Als je stopcontacten plaatst waarvan je weet dat je je telefoon wilt opladen, installeer je gewoon een USB-contactdoos en kun je deze direct in het stopcontact steken.
  • Bluetooth stopcontacten. Maak van je huis een smart home on the cheap door gebruik te maken van slimme stopcontacten en stekkers om je elektronica te bedienen vanaf je telefoon. Ze gebruiken Bluetooth om verbinding te maken met je elektronica, zodat je niet uit bed hoeft te komen omdat je vergeten bent de lamp beneden uit te doen.
  • WiFi stopcontact. Vraag je je af hoeveel stroom er nodig is om je huis te bedienen? WiFi-contactdozen kunnen informatie sturen over je stroomverbruik en zelfs bepaalde apparaten of elektronica afsluiten als ze een quotum halen. Dit kan je op de lange termijn veel geld besparen.

Ze zijn misschien niet het meest zichtbare deel van je huis, maar stekkers zijn misschien wel het belangrijkste. Ze zijn een kleinigheid die een groot verschil maken in je dagelijks leven. Het vertragen van het ontwerpproces om ze goed te kiezen en te plaatsen betekent dat je veel meer van je huis zult houden.

Lees ook: Geestelijke gezondheid en sport