Dingen om te onthouden bij het zoeken van zakelijke internet

Om je te helpen de beste internet service provider voor je bedrijf te vinden, hebben we een lijst samengesteld van de dingen waar je op moet letten. Zodra je ze vergelijkt met jouw unieke bedrijfsbehoeften, kun je een weloverwogen beslissing nemen die je tijd, geld en hoofdpijn bespaart.

Wat is een zakelijke ISP?

Tegenwoordig zijn de meeste bedrijven afhankelijk van het internet om soepel te kunnen werken. Daarom is een kwalitatief goede zakelijke Internet Service Provider (ISP) niet langer een luxe. Het is een noodzaak.

Met een slechte ISP zet je jouw bedrijf op het spel voor verloren klanten en omzet. Je maakt het ook makkelijker voor jouw concurrenten om te schitteren.

Stel je voor dat je een lokale pizzeria hebt die online bestellingen accepteert. Als jouw zakelijke ISP onbetrouwbaar is, is het mogelijk dat je niet alle bestellingen tijdig ontvangt. Dit kan leiden tot gefrustreerde klanten en een beschadigde reputatie. Het kan er zelfs toe leiden dat je pizzashop failliet gaat.

Aan de andere kant, als je een betrouwbare ISP hebt en de bestellingen van klanten op tijd ontvangt, kan jouw pizzashop floreren. Je zult in staat zijn om jouw klanten te krijgen wat ze willen, wanneer ze dat willen en zich te onderscheiden van jouw concurrentie. Betrouwbare internetservice kan jouw medewerkers in staat stellen hun productiviteit te verhogen en beter online te communiceren met klanten en collega’s.

Zoals je ziet, is het belangrijk om alle zakelijke ISP’s die er zijn te verkennen, zodat je kunt uitzoeken welke het meest zinvol is voor jouw organisatie. Immers, de ISP die je kiest kan jouw bedrijf echt maken of breken.

Dingen om te zoeken in zakelijke ISP’s

Wanneer je winkelt voor een zakelijke ISP, zijn er bepaalde dingen waar je naar moet zoeken, zoals:

Beschikbaarheid

In een perfecte wereld zou elke zakelijke ISP elk geografisch gebied bedienen. Aangezien dit niet het geval is, moet je de aanbieders die in jouw stad beschikbaar zijn goed in de gaten houden.

Als je in een landelijk gebied woont, is beschikbaarheid bijzonder belangrijk omdat veel zakelijke ISP’s geen dekking bieden in landelijke gebieden.

Uitstekende klantenservice

Helaas zul je op een gegeven moment een internetprobleem krijgen. Daarom is het belangrijk dat jouw zakelijke ISP een uitzonderlijke klantenservice biedt.

Als ze worstelen met de klantenservice, kun je te maken krijgen met downtime die een zware tol kan eisen van jouw bedrijf. Lees online beoordelingen en waarderingen van andere zakelijke klanten om een idee te krijgen van de kwaliteit van de klantenservice van elke provider.

Snelheid

Ongeacht de sector waarin jouw bedrijf actief is en de klanten die je bedient, snel internet staat waarschijnlijk bovenaan jouw prioriteitenlijstje. Langzaam internet kan de productiviteit verstoren en leiden tot teleurgestelde klanten en leveranciers. Zorg ervoor dat de snelheid van het internetpakket dat je kiest voldoende is voor jouw dagelijkse werkzaamheden. Kies niet voor een tragere verbinding om geld te besparen als je weet dat jouw bedrijf afhankelijk is van snel internet.

Kosten

Als je onderzoek doet naar zakelijke ISP’s en de verschillende plannen die tot jouw beschikking staan, zul je een aanzienlijke prijsverschil opmerken. Hoewel het verleidelijk kan zijn om het goedkoopste plan te selecteren dat je vindt, vooral als je een startup bent, kan dit je op de lange termijn pijn doen. Als je weinig cashflow hebt, kun je de financiering van het internet en andere essentiële uitgaven veiligstellen.

Lees ook: Hoe word je een chef-kok?