Een schoen voor elke gelegenheid: Werkschoenen die je nodig hebt

Werkschoenen voor voetbescherming. Je bent sterk afhankelijk van je voeten. Ervoor zorgen dat je er goed voor zorgt is een hoge prioriteit voor elke werknemer. Dit betekent dat je het juiste soort werkschoenen moet kiezen voor je beroep. Want hoewel een standaard set oordopjes of veiligheidsbril een breed scala aan beroepen en mogelijke gevaren kan bestrijken, kan het nodig zijn om veel meer aandacht te besteden aan de juiste veiligheidsschoenen om er zeker van te zijn dat u de juiste krijgt.

Gevaren voor de voet op de werkplek zijn er in vele verschillende vormen. De beste manier om werknemers te beschermen is om deze gevaren bij de bron te beheersen door middel van technische, praktische en administratieve controles. Wanneer deze controles niet haalbaar zijn of niet voldoende bescherming bieden, moet je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor schoeisel gebruiken.

Hoe kies je je schoenen?

De keuze van het schoeisel moet worden afgestemd op de gevaren op je locatie. Als je bijvoorbeeld werkt op een plaats waar je het risico van vallende voorwerpen loopt, is het kiezen van een laars op basis van enkelsteun niet het juiste risico. Stalen werkschoenen zijn een goede en traditionele bescherming voor verschillende gevaren op veel verschillende werklocaties, maar zijn ze voor jou de juiste keuze? Het nemen van de extra tijd om ervoor te zorgen dat je precies weet wat je nodig hebt, kan een wereld van verschil maken. Op deze Website vind je een breed scala aan verschillende werkschoenen.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende potentiële gevaren die voet PBM’s vereisen. Kijk welke schoenen met deze gevaren in gedachten worden gemaakt.

Scherpe voorwerpen

Scherpe voorwerpen op de vloer vormen een gevaar voor de werkplek. Scherpe voorwerpen, zoals spijkers of schroeven, kunnen door de zolen van gewone schoenen heen prikken en uw voet verwonden. Het lekvrije schoeisel bevat een stalen of samengestelde plaat die in de tussenzool is geplaatst om u te beschermen tegen de gevaren van het betreden van scherpe en gekartelde voorwerpen.

Koud

Werken in koude omstandigheden betekent dat je je moet aankleden om je schoenen warm te houden, en je schoenen vormen hierop geen uitzondering. Geïsoleerde werkschoenen zijn een must als je buiten werkt of aan andere koude omstandigheden wordt blootgesteld. Voeten die niet goed geïsoleerd zijn tegen de kou lopen het risico op bevriezingsgevaar en andere risico’s op kou.

Lees ook: Is het gebruiken van een online makelaar nadelig?