Essentiële dingen om te weten over de imperiaal op jouw auto

Een imperiaal bevindt zich bovenop het voertuig en wordt gebruikt voor extra opslagruimte om grote voorwerpen zoals kajaks, kano’s, bagage of grote containers te vervoeren. Dakdragers zijn niet standaard op alle voertuigen, dus als je op zoek bent om een auto te kopen, kan een imperiaal kopen iets zijn om te overwegen als je extra opslagruimte nodig hebt. Ze zijn ook de meest stabiele methode voor het vervoer van spullen.

Het kiezen van een dakdrager

Als je al een voertuig, maar het niet beschikt over een dakdrager, zijn er dakdragers beschikbaar om te kopen. Een online pasvorm gids zal je het merk, model en jaar van jouw voertuig om de juiste pasvorm te garanderen. De dakdrager is het meest veelzijdige systeem en laat extra ruimte in het interieur van het voertuig voor passagiers.

Voordelen van een dakdrager

De voordelen van een imperiaal zijn onder andere het vergroten van de opslagruimte van jouw voertuig, het vergroten van de beenruimte in het voertuig, en het bieden van een solide platform voor het vervoer van sportartikelen. Dit laatste is belangrijk, want als je jouw sportuitrusting niet goed vastmaakt op jouw voertuig, kan het een veiligheidsrisico worden voor jou en jouw omgeving tijdens het rijden.

Hoe gebruik je een dakdrager?

De meeste dakdragers bestaan uit drie onderdelen: zijrails, torens en bevestigingen. De dragers worden aan de rails bevestigd, terwijl de bevestigingen het systeem aan het voertuig bevestigen. Om voorwerpen op de dakdrager te bevestigen, bind je de uitrusting vast met vier contactpunten. Dit geeft je de meeste stabiliteit. Houd de riemen bij het vastbinden van de uitrusting stevig vast, zodat je niet een heleboel knopen hoeft te maken. Wikkel de riemen een paar keer rond de apparatuur, op alle vier de punten, om ervoor te zorgen dat de apparatuur goed vastzit op de dakdrager.

Mogelijke problemen met dakdragers

Enkele veel voorkomende problemen met dakdragers zijn stof onder de poten dat de laklaag wegwrijft, de riemen die krassen op de lak maken en het verschuiven van het rek bij harde wind. Controleer de dakdrager regelmatig om er zeker van te zijn dat hij goed op de bovenkant van jouw voertuig is bevestigd.

Een imperiaal is een handige plaats om bagage, sportuitrusting, en andere omvangrijke voorwerpen die niet in het interieur van het voertuig passen op te slaan. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en gaan mee voor de levensduur van het voertuig.

Lees ook: De vele gezondheidsvoordelen van Italiaans eten