Evenementen entertainment: DJ of een live band?

Oh, de eeuwige strijd om feestjes te plannen – ga je met een conventionele DJ of gok je op een live band?

Kiezen om een brassband te laten spelen op je evenement is misschien niet zo zenuwslopend als je denkt. In feite zijn er duidelijke voordelen. Natuurlijk heeft elke beslissing zijn voors en tegens, en hetzelfde geldt voor de oude DJ versus live band debat, maar laten we bespreken waarom het hebben van een live band spelen op je evenement kan zo’n feest-wisselaar zijn.

Een live band kan voor de juiste vibe zorgen

Wat voor soort vibe wil je dat je feestje heeft? Muziek is vrij belangrijk om de toon te zetten voor je evenement. Je hebt misschien een specifiek thema, bepaalde genres die jij en je gasten graag zingen en dansen of misschien wil je een stijl van muziek die je herinnert aan bepaalde momenten in je leven.

DJ’s en live bands brengen verschillende vibraties naar de tafel (of dansvloer). Vraag jezelf af: “Welke zal in staat zijn om de geest van wat ik voor ga vast te leggen?” “Hebben ze genoeg muziek in het genre dat ik wil horen spelen of draaien voor enkele uren (of hoe lang je dat ook wilt)? Dit zijn slechts een paar factoren om rekening mee te houden, maar er is nog veel meer.

Live muziek is dynamischer

Vibe en sfeer gaan niet alleen over de afspeellijst. Muziekstijl, zangselectie, ruis niveau, etc. zijn belangrijke factoren, maar de manier waarop de muziek wordt afgespeeld heeft ook een groot effect op de stemming.

Het verschil tussen een live band en een DJ is het verschil tussen het luisteren naar een nummer op de radio en het luisteren naar een nummer op de eerste rij van een concert. Het maakt ons niet uit wie je bent, het is moeilijk om niet opgewonden te zijn van een live optreden. Zelfs de hardnekkigste muurbloemen zullen zich met hun voeten laten tikken of neuriën op de muziek van een live band. Ouderen die niet op de dansvloer kunnen komen, zullen ook een live-optreden waarderen om hen te vermaken als ze dat spreekwoordelijke tapijt niet meer kunnen knippen.

Voor degenen die wel graag op de dansvloer willen feesten, kan het gevoel van een live band opwindend zijn. Wanneer een band dicht bij de dansvloer staat, kunnen mensen de energie voelen. Hoewel je vaak ook de energie van de bas van de luidsprekers van een DJ kunt voelen, ontbreekt het aan dat menselijke element – een van de dingen die een live band zo bijzonder maakt.

Dat menselijke element, samen met de live instrumenten, zorgt voor een dynamische aanwezigheid in de zaal. Live muziek krijgt een publiek opgewonden omdat het is zielroerend, emotioneel, dramatisch en motiverend. Herinner je je de laatste keer dat een DJ jou en je gasten zich zo hebben laten voelen?

Elke band heeft een unieke persoonlijkheid, een samenstelling van alle personages in de band. Denk niet aan de entertainment waarde van een trompettist die zijn solo helemaal uit zijn dak gaat alsof er niemand naar hem kijkt.

Lees ook: Geestelijke gezondheid en sport