Gepassioneerde bedrijven delen kennis en ervaring in Salland

Er is veel kennis én business in Salland en omstreken. De dynamiek hoe kennis wordt gedeeld en hoe er wordt samengewerkt met bedrijven en overheid is aan het veranderen. En deze ontwikkeling zal zich in de aankomende jaren doorzetten. Het MKB, de Overheid en veranderende organisaties in bijvoorbeeld de Zorg, het Onderwijs, de dienstverlening, maken steeds meer gebruik van Zelfstandige Professionals (ZP’ers). Organisaties, klein en groot, creëren hierdoor een flexibele schil van kennis en daadkracht om hun organisatie heen; een positieve ontwikkeling.

De organisaties hebben de afgelopen jaren bepaalde specialisme niet hoeven inzetten of er is geen volledig dienstverband (meer) mogelijk. Denk aan boekhoudkundige experts, projectmanagers, strategische kennis of marketinggerelateerde specialisten zoals tekstschrijvers, fotografen, websiteontwikkelaars en grafisch ontwerpers. Een groot aantal bedrijven en overheidsinstanties maken bij extra opdrachten of specifieke kennis al gebruik van ZP’ers. De partijen hebben elkaar in de toekomst steeds meer nodig; de ZP’ers moeten dus vindbaar en zichtbaar zijn en blijven om aan de toenemende vraag van specialisme te voldoen.

“Zelfstandige Professionals Raalte” is een initiatief om de zichtbaarheid van de ZP’ers te vergroten. Zelfstandigen in de regio Raalte kunnen elke eerste donderdag van de maand op de bijeenkomst elkaar ontmoeten om van elkaar te leren, kennis te delen en elkaar verder te helpen. Kennis delen en netwerken zijn belangrijke elementen bij de bijeenkomsten van “Zelfstandige Professionals Raalte”. De bijeenkomsten zijn enerzijds voor de ZP’ers en anderzijds juist ook bedoeld voor organisaties in de regio die laagdrempelig kennis willen maken met de ZP’ers. Een ontmoetingsplek om te verbinden, kennis te delen en business te genereren. Elke bijeenkomst heeft een ander thema en de groep is steeds anders van samenstelling door het vrijblijvende karakter.

In deze snel veranderende wereld wordt waarde niet meer gecreëerd door brute kracht, grootte en geld. We verschuiven van een Industriële economie naar een creatieve economie. We gaan naar een tijdperk waarin creativiteit, innovatie en samenwerking onmisbaar zijn geworden voor professioneel, zakelijk en financieel succes. Veel kansen dus voor flexibele organisaties zoals de ZP’er. De vorige keer zijn we er vol in gedoken met het Business Model Canvas. Een sterk, innovatief business model geeft een belangrijk concurrentievoordeel.

Donderdag 5 juni gaan we in op de vraag „wie is je klant?”. Vanuit de op het Canvas ontwikkelde marktsegmenten gaan we deze keer verder met het maken van Persona’s van klanten – een soort stereotype van je klanten. Het zal duidelijk zijn dat elk persona op een eigen manier en via de voor die doelgroep passende kanalen moet worden aangesproken. De Persona’s leveren veel inzicht op in je marketing inspanningen en je argumenten bij de onderhandelingen.

Evert Moolhuijsen van “De Innovator” gaat de deelnemers weer inspireren om vanuit verschillende invalshoeken naar je eigen organisatie te kijken. Kijk eens op www.de-innovator.nl voor achtergrondinformatie.

Vervolgens gaat Ruben Kemerink vertellen over het innovatieve bedrijf Bioliquid gevestigd in Raalte. Bioliquid is een bedrijf dat internationaal opereert en gespecialiseerd is in de milieuvriendelijke verwerking van plantaardig biomassa. Zij zijn een voorloper in hun branche. Kijk gerust al op www.bioliquid.nl

Uiteraard is er tijdens de bijeenkomst voldoende ruimte om met elkaar in contact te komen.

Wij nodigen u graag uit om 5 juni kosteloos en vrijblijvend deel te nemen. Lees hier meer over het aanmelden.
De Meetups Zelfstandig Professionals Raalte worden elke eerste donderdag van de maand gehouden op OP1, aan de Passage 1a in het Raalter Kulturhus.

Voor wie:                                ZP’ers, Ondernemers, Managers, Bestuurders
Locatie:                                  OP1, Passage 1a, Raalte
Datum:                                   donderdag 5 juni
Aanvang:                                18.30 uur
Thema:                                   ‘Vooruitdenken’