Gezonde gewoontes om je tanden tegen vlekken te beschermen:

Welke gewoontes helpen om uw tanden tegen vlekken te beschermen?

De eerste stap naar wittere tanden is om ze vanaf het begin al te beschermen tegen vlekken:

1. Plantaardige ingrediënten
Gooi de harde chemicaliën en bleekmiddelen weg en kies voor een natuurlijke tand blekende tandpasta die gebruik maakt van zachte plantaardige ingrediënten om je tanden lichter te maken. Vaak worden natuurlijke tandpastas Aloë Vera en/of essentiële oliën bevatten geadviseerd om je tanden te bleken zonder het glazuur te strippen.

2. Een gezonde voeding helpt uw lichaam om een sterk tandglazuur te produceren, dus introduceer meer bladgroen (boerenkool, spinazie), kaas, amandelen en suikervrije yoghurt in uw dieet.

3. Schakel over op suikervrije kauwgom als je een fan bent van kauwgom of snoepjes. Sommige kauwgoms en pepermuntjes bevatten veel suiker, wat je tanden zal beschadigen (vooral als je ze elke dag hebt). Zoek in plaats daarvan naar kauwgom of verfrissende pepermuntjes die gezoet zijn met Xylitol, een zeer caloriearme zoetstof die helpt de zuurgraad van tandplak te neutraliseren om het tandglazuur te verzorgen.

4. Een goede tandenpoetsroutine op het juiste moment kan een groot verschil maken. Als u te vroeg poetst voor of na het eten of drinken, riskeert u meer vlekken op het tandglazuur. Drink wat water en laat minstens 30 minuten tussen het poetsen van uw tanden en het eten of drinken.

5. Knapperige groenten en fruit helpen uw lichaam om uw tanden schoner te houden, door de speekselproductie te bevorderen, wat ook helpt om bacteriën in uw mond te doden. Probeer appels, wortelen en selderijstokjes als een gezond tussendoortje waar je tanden dol op zullen zijn. Hun vezelige textuur kan helpen om vlekken van uw tanden te “schrobben” terwijl u kauwt. Aardbeien bevatten appelzuur, een enzym dat kan helpen om je tanden witter te houden.