Hoe weet je hoe een overhemd moet passen?

Hoe moet een overhemd passen? Eenvoudige vraag, toch? Maar als je om je heen kijkt, zie je dat de meeste mannen die een overhemd dragen… eigenlijk 1-2 maten te groot zijn. Ze zullen het misschien niet opmerken…. maar andere mensen zullen het wel merken! Doet dit ertoe? Ja. De realiteit is…. we beoordelen een boek aan de hand van de omslag. Wij allemaal. Vooral door de manier waarop iemand gekleed is. Dus voordat je het vergeet – zorg ervoor dat je precies weet hoe een overhemd moet passen (en laat je shirts aanpassen).

Simpel gezegd, een slecht passend overhemd:

  • Ziet er onhandig uit
  • Maakt dat jou (en zelfs anderen) ongemakkelijk voelen.
  • Verpest je professionele imago
  • Geeft het idee dat je niet goed voor jezelf zorgt…

Al deze punten moeten voldoende zijn om je te motiveren om ofwel (1) je huidige shirts te laten aanpassen door een kleermaker of (2) te overwegen om op maat gemaakte Italiaanse overhemden te kopen.

Wees niet verbaasd dat er maar heel weinig off-the-rack overhemden de perfecte pasvorm hebben. Niet iedereen heeft de exacte verhoudingen die ze compatibel maken met de maten “M” of “L”. Het is je beste kans om te werken met een zeer bekwame kleermaker – zodat je shirts kunt krijgen die je hele lichaam passen als een handschoen.

Lees verder voor de nummer een detail waar je op moet letten bij het kopen van een ideaal overhemd…

Collar Fit

De kraag van je overhemd heeft één hoofdberoep – het accentueren van je gezichtsvorm. Zonder een goed passende kraag heb je een opvallend onevenwichtige outfit. Daarom moet je de kraag goed in de gaten houden als je voor het eerst iets probeert. Een slechte kraag kan ervoor zorgen dat een shirt van 200 euro er slordig uitziet, terwijl een geweldig shirt van 20 euro er geweldig uit kan zien.

Wanneer zit het precies goed? De juiste pasvorm betekent dat de kraag de huid rondom de nek raakt, maar niet tegen de huid drukt. Je kunt op elk moment 2 vingers comfortabel tussen je nek en de kraag schuiven.

Lees ook: Belangrijkste overwegingen voor de beveiliging van je huis