Manieren om je diamond painting kit overal naartoe te nemen.

Het maakt niet uit hoe je jouw boren opbergt en jouw schildersdoek vervoert, je zult merken dat reizen met een kit mogelijk is. Een diamond painting kit is een geweldige reisgenoot, zolang je de juiste accessoires gebruikt en tijd hebt om te schilderen op je reis. Op www.diamondpaintingmarkt.nl kun je de juiste kit en accessoires aanschaffen.

Hieronder vind je enkele tips om jouw diamond painting kit met je mee te nemen, waar je ook naartoe gaat.

Gebruik een puzzeldrager voor jouw canvas

Als je een boortas koopt om jouw diamanten op te bergen tijdens het reizen, kies dan voor een puzzel drager om jouw canvas te vervoeren – iets dat je gemakkelijk kunt kopen op bijvoorbeeld de Amazon.com website. Je kunt jouw canvas op deze manier gemakkelijker vervoeren, omdat het strak en gemakkelijk kan worden opgerold. Koop geen kartonnen drager. Kies in plaats daarvan een puzzeldrager met een opblaasbare buis en een oprolbare mat, zodat je de diamanten op hun plaats kunt vergrendelen.

Reis met een kleinere doek

Wanneer je het canvas met de diamanten oprolt, zorg er dan voor dat de diamanten naar buiten gericht zijn, en niet naar binnen. Zo voorkomt je dat het canvas kreukt. Je moet echter wel rekening houden met de grootte van jouw kunstwerk. Je zult immers niet lang met diamanten schilderen. Om het compacter te houden en gemakkelijker te hanteren, is het daarom beter om een kleiner canvas te kiezen. Ga niet groter dan 50 x 75 cm en bewaar de grotere sets voor thuis.

Van kreukels afkomen

Met dat gezegd hebbende, kun je nog steeds problemen krijgen, wanneer je op reis bent, met boorsporen of kreukels. Bijvoorbeeld, soms wordt het canvas, aan het begin van een project, een beetje verfrommeld. Als je merkt dat dit het geval is, kun je het probleem gemakkelijk verhelpen.

Soms hoef je alleen maar de hoes terug te trekken en deze voorzichtig op zijn plaats te drukken. Een andere manier is om de hoes tussen twee stukken karton te steken en deze onder jouw matras te leggen. Je kunt ook een handdoek en een strijkijzer gebruiken om vouwen weg te strijken. Draai het doek om, zet het strijkijzer op een laag vuurtje en leg de handdoek op het doek voordat je gaat strijken.

Van een luchtbel afkomen

Als er een luchtbel in jouw doek ontstaat, maak dan met een scheermesje lichtjes krassen in de luchtbel. Zorg ervoor dat je het doek niet snijdt wanneer je deze techniek gebruikt. De luchtbel zal verdwijnen zodat je verder kunt werken aan jouw kunstwerk.

Overweeg om het bij jouw vakantieverblijf te laten bezorgen

Je kunt ook overwegen een kit te laten bezorgen op het adres waar je verblijft als je bij een vriend gaat logeren of naar een vakantiehuis gaat. Kits hebben meestal een levertijd van 2 tot 3 weken. In sommige gevallen kun je een diamantkit die je al hebt, door een bezorgdienst laten bezorgen op de plaats waar je verblijft.

Lees ook: Handige diamond painting tips & tricks