Redenen waarom een scooter een top keuze is voor beginners

Of het nu gaat om de mogelijkheid om op je motor te stappen op je 16e, een minder intimiderende hoeveelheid vermogen, brandstofbesparing, het versnellen van je woon-werkverkeer, of iets anders, er zijn tal van redenen waarom e-scooters de beste keuze zou kunnen zijn als je eerste voertuig.

Vroeg beginnen

Iedereen die 16 jaar of ouder is, kan beginnen met het leren rijden op een scooter – wat betekent dat je een heel jaar eerder op de weg kunt komen dan autogebruikers.

Om met je scooter op de openbare weg te kunnen rijden, moet je eerst je rijbewijs halen waarmee je op de openbare weg kunt rijden.

Niet te krachtig

Scooters zijn over het algemeen niet zo krachtig als motoren, wat geweldig is als je een eerste keer koper bent. Te veel vermogen kan de besturing lastig maken en als je geen ervaren rijder bent, kan het makkelijk zijn om de controle te verliezen.

Motorfietsmotoren kunnen variëren in grootte van 150cc tot 2.000cc (en in sommige gevallen zelfs meer), terwijl de meeste scootermotoren variëren van 50cc tot 300cc. Scooters van 50cc kunnen gemiddeld tot 30mph halen en sommige bereiken een topsnelheid van 40mph, terwijl 250cc scooters meestal een topsnelheid van 75mph kunnen halen.

Als je in een stad of dorp bent gevestigd en je hebt de scooter alleen nodig voor korte ritten, dan is een 50cc perfect, maar als je wat verder wilt reizen, wil je misschien iets met een beetje meer pit om je van A naar B te brengen.

Gemakkelijk te bedienen

Het vooruitzicht om een scooter te bezitten en te rijden op de openbare weg kan ontmoedigend zijn voor een eerste koper, vooral wanneer de wegen steeds meer verstopt raken. Maar door het lichte en wendbare karakter van een scooter is de bediening eenvoudig – waardoor je veilig door het verkeer kunt filteren.

Scooters hebben ook een kleinere wielbasis dan motorfietsen, waardoor ze gemakkelijker te hanteren zijn bij lagere snelheden.

Lees ook: De nadelen van het werken bij een call center