Top 3 voordelen van een massagepistool

Massagepistolen zijn een van de recente innovaties die zijn gemaakt voor het spierherstelproces en sinds de uitvinding in 2008 is het uitgegroeid tot een favoriet hulpmiddel voor veel sporters in de wereld die hun spiertherapie en herstelproces in handen willen nemen.

Het is bekend dat een massage pistool dezelfde resultaten biedt als een diepe weefselmassage. Het mooie hiervan is dat je alle voordelen binnen enkele minuten in jouw handigste tijd kunt krijgen terwijl je jouw schema volgt. Het maakt het makkelijker voor de meeste mensen om hun gezondheid te beheren, of ze nu in de sport zijn of gewoon fitnessliefhebbers.

Er is de laatste jaren veel vraag naar deze massagepistolen, wat alleen maar te herleiden is tot de vele voordelen die ze te bieden hebben, van het verlichten van pijnen en pijn tot een verhoogde bloedcirculatie onder andere. Opmerkelijk is dat het ook helpt om de hersteltijd te verkorten, terwijl het dit allemaal doet.

Hieronder staan de top 3 voordelen van een massagepistool die je moet weten:

Sportprestaties, blessurepreventie en herstel

Percussieve massage door middel van een massagepistool helpt de spiercontractie te verbeteren, wat resulteert in het verlengen en versterken van de spieren en fasciale weefsels. Het maken van massage therapie onderdeel van uw levensstijl en post-workout routine is een geweldige manier om stress te verlichten. Het belangrijkste doel van een massage is om de spieren te helpen ontspannen en de spanning in het lichaam te verlichten, wat zou helpen om de hersteltijd van de spieren tussen de trainingen te verkorten, omdat giftige afvalstoffen voortdurend worden geëlimineerd om de spieren binnen de kortst mogelijke tijd terug te laten stuiteren.

Voor elke diepe weefselmassage met de massagepistolen worden vloeistoffen en spanning in de diepe spieren vrijgegeven en dit resulteert in een verbeterde circulatie, omdat het bloed en de weefselcellen stoffen uitwisselen die helpen de weefselstofwisseling te stimuleren. Ook de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof wordt door de massage verbeterd, waardoor de bloedcirculatie in het hele lichaam toeneemt. Het helpt ook overtraining te voorkomen door de kalmerende werking die het heeft op het zenuwstelsel. Het geneest en voorkomt verwondingen, omdat de verbeterde circulatie helpt bij het afbreken van verklevingen en de verhoogde productie van voedingsstoffen en vloeistoffen kan helpen bij een snel herstel van het weefsel.

De sportprestaties worden ook verbeterd, omdat de massagepistolen helpen om de kracht en de prestaties te verhogen, wat de spieren soepeler en efficiënter maakt.

Geavanceerde vibratieherstel & krachtige pijnverlichting

Vibrerende genezing is een vorm van genezing die gebaseerd is op trillingen en subtiele energieën, zonder enige afhankelijkheid van andere systemen van genezing. Het is gebaseerd op ieders unieke energieveld en staat bekend als efficiënt. Interessant is dat een massagepistool ditzelfde voordeel biedt, omdat het trillingen tot diep in de spier levert door gebruik te maken van de “percussietherapie” techniek. De trillingen van de massage helpen de bloed- en lymfecirculatie in het lichaam te verbeteren, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen in de spieren worden geproduceerd. Het resultaat hiervan is een snel herstel, een beter bewegingsbereik, verlichting van de pijn en verlichting van spiervermoeidheid en -pijn. Pijn in de nek, schouders en onderrug kan gemakkelijk worden verlicht met het geavanceerde vibrerende effect van massagepistolen.

Verhoogt de bloed- en lymfestroom

De massagepistolen zorgen voor een diepe weefselmassage, waardoor de doorbloedingssnelheid wordt verhoogd en de zenuwreceptoren die verantwoordelijk zijn voor het verwijden van de bloedvaten worden gestimuleerd. De lymfe werkt om afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaamsweefsel te verwijderen en de doorstroming wordt gecontroleerd door spiersamentrekkingen; dit betekent dat minder actieve mensen misschien niet genoeg lymfecirculatie stimuleren, terwijl zeer actieve mensen er misschien te veel van ophopen. Dit kan resulteren in lymfoedeem als het niet onder controle wordt gehouden. Met een massagepistool kunt u echter wel een balans creëren, omdat het de circulatie in het hele lymfesysteem helpt verbeteren.

Lees ook: Dingen die je moet weten over zonnepanelen