Visie

Het Kulturhus-concept is in Scandinavië ontstaan en werd vanaf 2000 in uiteenlopende vormen en omvang ingevoerd in Nederland. In Raalte staat het Kulturhus in het bruisende hart van ons dorp. Het biedt plaats aan verschillende maatschappelijke organisaties. Met een bibliotheek en een gezellig koffie- en lunchroom van de Parabool heeft het gebouw een levendig en open karakter.

In ons Kulturhus komen mensen, organisaties en ideeën samen. Hier ontstaan nieuwe dingen, omdat we (durven) delen, elkaar verder willen helpen en we ervoor zorgen dat de ander meedoet.

Vanuit dit karakter heeft ook de eerste verdieping (vandaar de naam “OP1”) een nieuwe invulling gekregen.

Wonen en werken raken steeds meer vervlochten. Overal kun je tegenwoordig werken, op kantoor, thuis, op het station, zolang er maar Wifi is. Er is geen sprake meer van ‘de kantoormedewerker’, maar er ontstaat steeds meer onderscheid in type gebruikers: zakelijk, 9-5’ers, creatievelingen,  netwerkers, enzovoorts. De laatste twee groepen zitten niet te wachten op een ´traditioneel kantoor´. Hun ideale werkplek is een werkplek die zich schikt naar hun wensen, en niet (zoals het vroeger ging) andersom. Men zoekt ruimte om te flexwerken, netwerken, vergaderen en koffiedrinken.

Cowerken is hét nieuwe model van werken en huisvesting voor bedrijven en stichtingen en bestaat uit vier belangrijke waarden: samenwerken, openheid en transparantie, gemeenschap en toegankelijkheid. In steeds meer steden en dorpen op onze wereld ontstaan deze plekken; daar waar professionals, stichtingen, culturele organisaties, studenten en anderen samenkomen en meerwaarde creëren. Voor elkaar en voor de mensen om hen heen.

“WERK, ONTMOET, DEEL, BELEEF, INSPIREER & LEER OP1”