Voordelen van het huren van sales representatieven

Het inhuren van verkopers is de bane van de meeste verkoopafdelingen. Grote verkopers zijn moeilijk te vinden in een zee van middelmatigheid. Het werven en aannemen is tijdrovend en neemt sales managers weg van meer urgente verantwoordelijkheden. En het hele inhuurproces kan behoorlijk kostbaar worden.

Maar het inhuren van verkopers hoeft niet zo’n uitdaging te zijn. Je kunt gemakkelijk topverkopers inhuren als je via een sales recruiting bedrijf zoals CRS Consultants gaat.

Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het inhuren van verkopers via een sales recruiting firm.

Kennis van de markt

Een sales recruiting bedrijf zal kennis van de markt binnen handbereik hebben. Recruiters kunnen salesmanagers inzicht geven in wat er op dit moment in de branche gebeurt, inclusief de huidige trends, best practices en meer. Ze weten ook waar beschikbaar talent is, hoe ze hun kunnen bereiken, welk salaris moet worden aangeboden, welke carrièreverwachtingen de topverkopers in de markt hebben, en welke beschikbare vaardigheden op dit moment worden gevraagd of tekort komen. Recruiters zijn jouw ogen en oren in de markt, kunnen je vertellen wat jouw concurrenten doen en zullen optreden als jouw partners in het veld.

Groter bereik

Het inhuren van verkopers is bijzonder moeilijk omdat goede verkopers moeilijk te vinden zijn. Ze kunnen selectief zijn of ze kunnen passief zijn in hun zoektocht naar een baan. Vaak hebben de beste verkopers die je in jouw team wilt hebben geen tijd om fulltime naar nieuwe kansen te zoeken en reageren ze niet op vacatures. Je weet dat je passieve kandidaten moet aannemen, maar hoe kun je ze bereiken? Velen van hen hebben relaties met betrouwbare sales recruiters.

Jouw recruiters plaatsen niet alleen advertenties op online job boards. Ze gaan verder dan het creëren, opbouwen en onderhouden van relaties met de grootste verkopers die vaak moeilijk te bereiken zijn en die volledig buiten het bereik van uw interne team vallen. Je kunt gebruik maken van deze waardevolle netwerken om verbinding te maken met verkopers met de vaardigheden en ervaring die u nodig hebt.

Kandidaten, niet sollicitanten

De meeste interne rekruteringsteams richten hun inspanningen om talent aan te trekken op het aantrekken van sollicitanten – degenen die reageren op advertenties of solliciteren via uw website. Maar wanneer je je richt op sollicitanten, verspil je veel tijd aan het filteren, beoordelen, matchen en communiceren met mensen die gewoonweg niet goed passen bij jouw open sales posities.

Wanneer je echter een verkoopkantoor gebruikt, zul je alleen kandidaten overwegen die vooraf zijn geselecteerd en vooraf zijn gescreend om aan al jouw criteria te voldoen. Deze kandidaten zijn anders dan sollicitanten, omdat ze het overwegen en interviewen waard zijn.

Lees ook: Top 3 voordelen van een massagepistool