Welke soorten borstimplantaten zijn er?

Wil je grotere borsten? De makkelijkste manier is om een Push Up Beha te dragen. Maar dan zie je er naakt en in bed er niet goed uit. Een ander optie is plastische chirurgie d.m.v. borstimplantaten. Maar welke soorten borstimplantaten zijn er allemaal?

Zoute borstimplantaten

Zoute borstimplantaten zijn gevuld met steriel zout water. Als het omhulsel van het implantaat lekt, zal een zout implantaat kapot gaan en zal het implantaat worden geabsorbeerd door je lichaam ook zal het ope en natuurlijke wijze door je lichaam worden uitgestoten.

Zoute borstimplantaten bieden een vorm dat iedereen schikt het biedt tevens stevigheid en gevoel en het is door de FDA goedgekeurd voor toepassing bij vrouwen van 18 jaar en ouder.

Siliconen borstimplantaten

Deze borstimplantaten zijn gevuld met siliconen gel. De gel voelt een beetje meer aan als de natuurlijk borstweefsel. Als het implantaat kapot gaat, kan de gel of in het implantaat omhulsel blijven of in de borstimplantaat zak ontsnappen. Een lek implantaat gevuld met siliconen gel zal niet geabsorbeerd worden door je lichaam.

Ronde borstimplantaten

Omdat ronde implantaten overal dezelfde vorm hebben, is er minder bezorgdheid over het feit dat ze uit hun plaats draaien.

Ronde borstimplantaten hebben de neiging om borsten voller te laten lijken dan vorm stabiele implantaten. Hogere profielopties kunnen nog meer volheid in de borst opleveren.

Gestructureerde zoute borstimplantaten

Gestructureerde implantaten zijn gevuld met steriel zout water en bevatten een sterk innerlijke structuur die het implantaat een natuurlijker gevoel geeft.

Gummy beer borstimplantaten

Vormvaste implantaten worden soms ook wel gummy bear borstimplantaten genoemd, omdat ze hun vorm behouden, zelfs als de implantaat schelp gebroken is.

De consistentie van de siliconen gel in het implantaat is dikker dan bij traditionele siliconen gel borst implantaten. Deze implantaten zijn ook steviger dan traditionele implantaten.

Voor het plaatsen van gummy beer implantaten is een iets langere incisie in de huid nodig.

Gevormde gummy bear borstimplantaten hebben meer bescherming aan de onderkant. Als een gevormd implantaat draait, kan je dit terugzien in de lelijkheid van de borst. Om dit te corrigeren moet je weer een verrot procedure ingaan.

Gladde borstimplantaten

Gladde implantaten kunnen enige voelbare of zichtbare rimpeling onder de huid hebben.

Gladde borstimplantaten geven je het zachtste gevoel. Ze kunnen bewegen met de borstimplantaat zak, wat meer natuurlijke beweging kan geven.